verhuisd
Door: Inger
Blijf op de hoogte en volg Marten
05 Januari 2013 | Oeganda, Kampala
En we zijn dus op safari geweest. Op ongeveer 5,5 uur rijden vanaf ons huis ligt het park Murchison Falls. Een mooi groen park, met een enorme waterval in de Victorianijl, die door het park stroomt. We hebben een dag in onze eigen auto rond gereden en oog in oog gestaan met grote kuddes olifanten. In Mozambique waren de mensen doodsbenauwd voor olifanten, maar hier liepen en brommerden de Oegandezen gewoon door het park; maar ondanks dat was het toch best spannend om langzaam door zo’n kudde heen te rijden met je -dan ineens best kleine- auto. Verder heel veel wrattenzwijnen, hertachtigen, giraffen en apen gezien en in de verte ook een leeuw! Met de apen is de verstandhouding wat bekoeld nadat een brutale aap onze lunch heeft gestolen. We zaten rustig op een bankje ons lunchpakketje op te eten toen er een aap aan kwam wandelen, oh schattig dachten wij nog. Tot hij met een snelle sprong op ons bankje zat en alles pakte wat hij pakken kon. Dag ei, dag bananen en dag boterhammen.. Nu hopen we natuurlijk allemaal dat die apen die ooit in de tuin zaten niet meer terug komen. Behalve rondrijden, hebben we ook een boottocht op de Nijl gedaan, daar heel heel veel nijlpaarden gezien en ook krokodillen. Foto’s volgen.
Het echte leven moet nog beginnen, school start volgende week dinsdag, Marten gaat morgen weer aan het werk. Nu dus nog even in de vakantiestemming.
Genoeg voor nu, we gaan ons bezig houden met belangrijke zaken, zoals waar moeten we het zwembad opzetten (ja vervelend he).
05 Januari 2013 - 20:11
Marion:
Tip 1 1: eet geen lunch met bananen op een bankje tussen de apen.
Tjongejonge, dat had ik je van te voren wel kunnen vertellen.
Tip 2: zet het zwembad op juiste afstand van de trampo.
Wat de juiste afstand is... afhankelijk van leeftijd en aantal zwemdiploma's.
Wiij waren vanmiddag bij het ijssculpurenfestival in Zwolle.
Tip 3: Organiseer zoiets niet in Uganda.
Zie volgende blogs voor meer tips.
Marion