al weer klaar - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Marten Treffers - WaarBenJij.nu al weer klaar - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Marten Treffers - WaarBenJij.nu

al weer klaar

Door: Marten

Blijf op de hoogte en volg Marten

27 Oktober 2012 | Oeganda, Kampala

Na alle positiieve geluiden van vorgie week, nu dan toch maar iets negatiefs. Ik ben op het vliegveld om terug te gaan naar Nederland. Tjonge, alsof dat erg is. Nee hoor, fijn om ook weer thuis te zijn! En om ons voor te gaan bereieden op het echte vertrek in december. Container inpakken bijvoorbeeld. Afscheidsafspraken. Nog lekker naar het theater. En nog even wat kou voelen. Dus dat komt allemaal goed. Maar ik begon me net al wat meer thuis te voelen, dus vandaar dat teruggaan ook weer jammer is.
Maar goed, ik kan nog wel wat negatiefs verzinnen hoor. Het verkeer. Van mijn werk naar huis kan soms een uur duren omdat het dan echt vaststaat, terwijl het eigenlijk nog geen tien minuten rijden is. Vandaar dat het zo tof is dat we om de hoek bij de school wonen, dan hoeven we niet allemaal door die drukte heen! Oei, dat is weer iets positiefs dus. Ja, ik had nog iets bedacht: de afstand tot het vliegveld. Ik vlieg vanavond om 23.30 maar dan moet je om 18.30 al wel weg, wederom vanwege dat verkeer. Maar verder... nee, ik weet het nog niet. Maar misschien komt het nog.
Werk is klaar, voor het moment. Dus ook dat deel is geslaagd. De laatste dagen nog wat met colleg’s of viavia bekenden afgesproken en wat meer verhalen gehoord. Allemaal positief. Wel heel veel expats, alleen al 800 Nederlanders. Maar die kom je niet allemaal tegen, behalve op Koninginnedag denk ik. We zullen zien.
Ik was nog even op school deze week en in het huis. Heb nu ook de klas en de (Finse) meester van Paris gezien. Zag er gezellig uit. En een beetje ontdekt wat er zoal te doen is. Er is een amateurtheaterclub (vooral expats dus wel), ik heb al een paar mogelijke squash-maatjes gevonden, iemand die op onze piano wil komen spelen (dus misschien toch de sax meenemen om samen te kunnen spelen?!), er zijn veel zwembaden en veel winkelcentra met bijna alles wat te koop, er is een Nederlands filmclubje, en zo zal er ongetwijfeld nog veel meer te ontdekken zijn. Mooi voor Inger om daar in te gaan duiken! Want ik denk dat ik het in januari heel druk zal hebben. Rond de kerst gaan we op safari in een van de parken. En die eerste weken, als onze container nog niet is aangekomen, kunnen we in het huis van mijn collega die dan in Belgie is. Plezant, nie?
Okay, ik ga boarden. Morgen on-line, dan ben ik er dus weer. Tot binnenkort dus misschien!
En dank voor alle leuke (en soms onverwachte) reacties!
Marten

• 28 Oktober 2012 - 07:45

Ronald Luiten:

Ha Marten,

Geweldig om mee te lezen over je ervaringen. Klinkt alsof je je draai daar al aardig gevonden hebt en het heel veel positieve energie oplevert.

Succes met inpakken de komende weken.

Groeten,
    Ronald.

• 28 Oktober 2012 - 11:24

Mirjam:

Leuk om te lezen zeg! Je hebt het al aardig voor elkaar daar, tof. Huis ziet er leuk uit, doet me en beetje denken aan Maputo. En super fijn dat P, L en J allemaal naar dezelfde fijne school kunnen (lopend!), wow.
    Fijne tijd weer thuis in Rotterdam, heel veel succes met inpakken. Grote groet voor I, P, L en J, Tot ziens in Rotterdam, dikke zoen X Mirjam

• 29 Oktober 2012 - 09:11

Hester:

Wat fijn dat je je zo snel thuis voelt en goed dat belangrijke zaken zoals huis en school voor de kindjes geregeld is. Klinkt allemaal heel goed. Veel sterkte met inpakken. lijkt me toch lastig. Wat neem je mee en wat laat je achter?
    Dikke xxxx, Hester

• 29 Oktober 2012 - 10:07

Ton De Vent:

Hoi Marten,

Welkom thuis! Je hebt de boel goed jn de hand lees ik. Je netwerk het je uitstekend ingezet zeg... ik geloof ook wel dat het een soort van vanzelf gaat omdat je gedragen word door positieve energie. Fijn dat het voor de kids nu ook geregeld lijkt te zin....

Ik hoor je graag

Dikke zoen,

Ton

• 07 November 2012 - 00:39

Cees Jan En Anneke:

Hoi Marten,
    Een beetje late reactie, maar het klinkt goed allemaal!!
    We hopen jullie nog te zien voor jullie echt vertrekken!

liefs van ons

• 07 December 2012 - 19:15

Levi Wouters:

Hallo Marten .Ik ben Levi,Ik wou vragen hoe laat Paris vertrekt van Schiphol op 22 december? Groetjes Levi